Volledig scherm
Rob Koehorst en Kim Masselink met hun kinderen Lune en Yesper op een eerder feestje. © Facebook/Kim Masselink

Rob en Kim uit Denekamp trouwen op vrijdag de 13e: 'Hooguit stort het dak in'

Vrijdag de 13eDENEKAMP - Eén op de vijf Nederlanders is op vrijdag de dertiende extra voorzichtig. Die 20 procent plant bijvoorbeeld geen belangrijke afspraken in. Rob Koehorst (35) en Kim Masselink (33) uit Denekamp horen daar niet bij. Integendeel: ze trouwen deze dag.

"Veel mensen zeggen: trouwen op zo'n datum past wel bij jullie. Is ook wel zo. Vrijdag de dertiende; daar hebben wij schijt aan. O, dat is niet zo netjes hè? Houd het er maar op dat wij niet in die onzin geloven", vertelt Masselink. Deze vrijdag is het haar grote dag. Ze stapt in het huwelijksbootje met de vader van hun kinderen Lune (5) en Yesper (2). 

Puur toeval

Dat het stel op een vrijdag de dertiende trouwt, is volgens de bruid puur toeval. "We wilden na onze verloving simpelweg niet lang wachten met trouwen. Een collega van mij zei toen: 'Op vrijdag de dertiende is er vast wel ergens plek'. Verder gaat horecagelegenheid De Wethouder in Denekamp na een verbouwing dit weekeinde weer open. En we wilden graag in onze eigen woonplaats trouwen. We zagen op de tekeningen al dat het van binnen erg mooi zou worden. Ook leuk: zouden we voor dit weekeinde kiezen, dan zouden we het eerste bruidspaar in het vernieuwde pand zijn. Op basis van die punten hebben we voor deze dag gekozen. Dat dat dan een vrijdag de dertiende is, tja."

Of er mensen in hun omgeving zijn die hen de trouwdatum hebben afgeraden? "Nee hoor, de mensen om ons heen zijn al net zo nuchter als wij. Ik ben écht niet bang dat er iets misgaat. Deze week waren we nog op de trouwlocatie. Een paar schermen ontbraken nog. Kun je paniekerig om gaan doen. Maar ik denk dan: dat komt voor vrijdag wel goed. En al zou dat niet goed komen; het zijn details waar de gemiddelde bezoeker van de bruiloft niets van merkt."

Serre

"Weet je wat ik denk?", vervolgt de lerares van groep 8 van basisschool De Kerkewei in Rossum, "dat je juist eerder pech krijgt als je er de hele dag krampachtig rekening mee houdt dat het vrijdag de dertiende is. Wat kan er op onze bruiloft nou misgaan?" Grappend: "Hooguit stort het dak van de serre van het vernieuwde pand in! Nee, het komt allemaal goed." En dat bij een zeer aangename temperatuur. Masselink: "We trouwen in oktober, dan houd je rekening met regen, wind en misschien zelfs sneeuw. Maar het is juist erg lekker weer!" Hoezo, ongeluksdag?

Oldenzaal e.o.