Protest tegen de komst van de rond om Weerselo
Volledig scherm
PREMIUM
Protest tegen de komst van de rond om Weerselo © Carlo ter Ellen DTCT

Rondweg Weerselo valt veel duurder uit, twee tunnels in plan geschrapt

WEERSELO - De aanleg van een rondweg om Weerselo pakt voor de gemeente Dinkelland veel duurder uit dan oorspronkelijk was begroot. Het college gaat er nu vanuit dat de aanleg van de weg in 2027 ruim 700.000 euro meer kost. En dan is al rekening gehouden met het schrappen van twee van de drie fietstunnels in het tracé.

 1. Begint de redding van de wereld in Breklenkamp? Hoe zonnekroon de landbouw gaat veranderen
  PREMIUM
  VIDEO

  Begint de redding van de wereld in Breklen­kamp? Hoe zonnekroon de landbouw gaat veranderen

  LATTROP-BREKLENKAMP – Rij naar het oosten, voorbij Almelo, voorbij Ootmarsum, ja zelfs nog voorbij Lattrop, tot je in een stukje Nederland bent, dat als een puntig puistje Duitsland in steekt. Dáár, in Breklenkamp, wat niet veel meer is dan een kruising van vier wegen zonder enige bebouwing, begint de redding van de wereld. Nou ja, toch in ieder geval de redding van de landbouw in Nederland. Met zonnekroon.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Oldenzaal e.o.