Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Rossum-Noord geen tweede Brookhuis

ROSSUM - ‘Het nieuwe bestemmingsplan Rossum-Noord moet geen tweede Brookhuis worden’. Met deze niet mis te verstane waarschuwing aan het adres van het demissionaire college van B en W van Dinkelland, uitten dinsdagavond in de commissievergadering meerdere fracties hun zorgen.

Zij doelden daarmee op de wateroverlast en andere problemen met de waterhuishouding in Ootmarsums nieuwste woonwijk.

Problemen
Met name Lokaal Dinkelland en D66 waren er niet gerust op dat er in Rossum-Noord ook niet problemen ontstaan zoals in Brookhuis. „Dat willen wij perse niet”, maakte Gerard Krabbe van Lokaal Dinkelland van zijn hart geen moordkuil. „Net als bij Brookhuis wordt ook in Rossum-Noord een laag gelegen gebied omhoog gehaald. Er wordt weliswaar een watergang gemaakt, maar desondanks: kijk goed naar de waterhuishouding.”

Bezorgd
Ook Fons Maathuis van D66 toonde zich bezorgd over de gevolgen van het ophogen van de grond rond de Rossumerbeek waar de 24 nieuwe huizen in het nieuwe bestemmingsplan moeten komen. „Dat kan voor wateroverlast zorgen”, aldus Maathuis die in dit verband wees op een aanwonende agrariër. „Hij kan in dat geval de gemeente aansprakelijk stellen.”

Waterschap
Maathuis wilde weten of het waterschap in deze materie ook nog meekijkt. Daarnaast vroeg hij zich af of een nieuw bestemmingsplan voor Rossum eigenlijk wel nodig is. „Er zijn inbreidingsmogelijkheden genoeg zoals plan Vos.”

Particulier
Maar het probleem hierbij is dat het voormalige terrein van warenhuis Vos aan de Father Raatgerstraat in particuliere handen is. Dat wil zeggen: eigenaar is aannemer Niehof uit Lattrop. En deze wilde volgens de verantwoordelijke ambtenaar, die antwoord gaf op de vragen omdat de wethouders Duursma en Steggink demissionair zijn, niet aansluiten bij Rossum-Noord.

„Niehof volgt zijn eigen plan en lijn.”

Oldenzaal e.o.