Volledig scherm
Mats Meenderink (rechts) en Peter Hobbelink op de plek waar Mats vorige week vrijdag werd aangereden. © Carlo ter Ellen

Rossums slachtoffer aanrijding op zoek naar automobilist

ROSSUM/OOTMARSUM - Voor Mats Meenderink eindigde de Koale Kermis vorige week vrijdag in een regelrechte nachtmerrie. De Rossumer werd aangereden door een auto. Hij brak zijn kaak op vier plaatsen. Nu is hij op zoek naar de automobilist en naar getuigen van het ongeval. De bestuurder van de auto stopte even, maar reed daarna door.

Mats zat onder het bloed, zijn kin was kapot en hij had diverse kneuzingen. De volgende ochtend zette een kaakchirurg Mats kaken vast met staaldraad. „Het is nu een kwestie van de kaken drie weken op elkaar houden. Er kan nog geen rietje tussendoor”, zegt Mats. „Deze week had ik een haar op mijn tong. Ik ben een halve dag bezig geweest om die er vanaf te krijgen, zo irritant.”

Geschept
Mats Meenderink stak de Almelosestraat over ter hoogte van de splitsing met de Oldenzaalsestraat en de Grotestraat. Hij werd geschept door een auto die uit de richting van Oldenzaal kwam. „Hij vloog echt door de lucht”, vertelt zijn kameraad Peter Hobbelink, vooralsnog de enige getuige.
De automobilist stopte even, maar reed daarna door. Kennelijk in de overtuiging dat het meeviel met de verwondingen van Mats.

Contact
Mats en zijn familie willen graag in contact komen met de automobilist en/of andere getuigen van de aanrijding. Deze kunnen zich melden bij de politie, bij Mats Meenderink via een mail naar matsmeenderink@hotmail.com of bij de redactie van deze krant.

Oldenzaal e.o.