Volledig scherm

Ruim 200 klootschieters in actie op NK jeugd in Lattrop

LATTROP - Ruim 200 junioren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar komen deze zondag in actie op het Nederlands kampioenschap klootschieten in Lattrop. Er zijn titels te verdienen op de baan, op de straat en bij het zetten.

Gastheer is de klootschietvereniging Lattrop-Breklenkamp. De baan aan ede Frensdorferweg is in perfecte conditie en dat betekent verre worpen. Zelfs de jongste deelnemers slagen erin afstanden te overbruggen van wel 75 meter. De ouderen gooien ver over de 100 meter.

Populairder
Bij het zetten worden dat soort afstanden niet gehaald. Op de straat daarentegen wel weer. De organisatie is in handen van de Nederlandse Klootschieters Bond. Klootschieten wordt bij de jeugd steeds populairder. Het is niet meer vanzelfsprekend dat kinderen kiezen voor voetbal of volleybal. Zeker in de buurtschappen en kleinere dorpen niet. 'Klootschieten is een sociale sport', zegt voorzitter Huub Heitkamp van Klootschieten Twente Oost(KTO). Daarbij zijn verenigingen uit Oldenzaal, Losser, Denekamp, Beuningen en Tilligte aangesloten.

Volledig scherm

Oldenzaal e.o.