Volledig scherm

Ruim baan voor de Molenbeek in Ootmarsum

DINKELLAND - Gemeente komt met ander plan voor plek waar eerder riante bungalows hadden moeten verschijnen. De visvijver annex schaatsvijver wordt aangepakt.

Het nieuwe plan werd onlangs gepresenteerd op een informatie-bijeenkomst voor buurtbewoners en andere belangstellenden. De gemeente heeft in samenspraak met het Waterschap Vechtstromen een zogeheten inrichtingsplan gemaakt voor het terrein dat wordt omsloten door De Brake, de Wildehof, de sporthal en de nieuwe brouwerij Othmar met restaurant en entree van het openluchtmuseum Ootmarsum.

Molenbeek
Centraal hierbij staat de nieuwe inrichting van de Molenbeek waarvan het water nu nog via het terrein van het openluchtmuseum in de twee kleinere vijvers stroomt en uiteindelijk in de grote visvijver terechtkomt. De Molenbeek wordt in het nieuwe plan van de gemeente beter zichtbaar dan ooit. Om dat te kunnen bewerkstelligen wordt de bodem van de twee kleinere vijvers wat opgehoogd zodat er een beekdal ontstaat waar de Molenbeek kan meanderen tussen een natuurlijke begroeiïng door.

Ook de grote visvijver wordt aangepast ten behoeve van de Molenbeek. Het water daarvan wordt vervolgens langs de eikenrij geloodst aan de kant van de woonbebouwing van De Brake. De visvijver wordt daartoe aan de kopskant verkleind. Uiteindelijk mondt de Molenbeek uit in de overloop in de hoek van de vijver en wordt vervolgens achter de huizen aan de Van Bodelswinstraat langs verder getransporteerd door de verdere bebouwing heen.

Oldenzaal e.o.