Volledig scherm
Deelnemers aan de run bike run moeten afwisselend hardlopen en wielrennen. © Orange Pictures / Albert ten Hove

Run bike run in Deurningen verhuist naar de zaterdag

DEURNINGEN  - De 23-ste editie van de run bike run Deurningen beleeft op 6 juni twee primeurs, het evenement wordt op een zaterdag gehouden en maakt voor het eerst deel uit van het Twents kampioenschap.

Tot dit jaar is de wedstrijd waarbij deelnemers solo of als duo afwisselend hardlopen, wielrennen en weer hardlopen, altijd op een zondag. „De laatste twee edities viel de publieke belangstelling tegen”, zegt voorzitter Arnold Klieverik. „Dat kwam vooral doordat het beide keren heel warm was, boven de 30 graden, en dan hebben mensen niet zoveel zin om op zondagmiddag langs het parkoers te staan om de deelnemers aan te moedigen. Door naar de zaterdag namiddag te gaan hopen we dat mensen dan klaar zijn met het zaterdagse beslommeringen en dan naar de run bike run komen kijken .”

Afterparty

De zaterdag biedt de organisatie en de plaatselijke horeca ook de mogelijkheid na afloop een ‘afterparty’ te organiseren. „Op die manier willen we ook het randgebeuren stimuleren”, aldus Klieverik. Deurningen is ook een van de zes run bike runs in de regio, die onderdeel gaan uitmaken van het Twents kampioenschap run bike run. Daarvoor hebben de organisaties van de wedstrijden in Wierden, Nijverdal, Borne, Oldenzaal, Haakbergen en Deurningen de handen ineen geslagen. 

„Wie aan vier van deze wedstrijden meedoet komt in aanmerking voor het klassement”, legt Klieverik uit. „Op die manier proberen we meer deelnemers te krijgen, maar de samenwerking is ook bedoeld om als organisaties van elkaar te leren, om eens bij elkaar in de keuken te kijken. We zijn al enkele keren bijeen geweest en dat heeft nu al wat opgeleverd voor onze organisatie.” 

Oldenzaal e.o.