Volledig scherm
PREMIUM
Rekken en strekken op het voetbalveld van SDC’12 in Denekamp. © Robin Hilberink

Samen bewegen bij Vitalityclub Denekamp houdt stramheid tegen

DENEKAMP/OLDENZAAL - Ouderen bewegen en sporten samen om vitaal ouder te worden. Via de vitalityclub. Deelnemers in Denekamp zijn blij met het sporten, de gezelligheid en de ontmoetuingen.  Oldenzaal is van plan volgend voorjaar met drie groepen te beginnen.

Samen bewegen op publieke plaatsen in de wijk. Daarvoor is kort geleden op initiatief van Buurtzorg Dinkelland Zuid de Vitalityclub Denekamp opgericht. De club richt het vizier vooral op 50-plussers, maar mensen die wat jonger zijn mogen gerust meebewegen. Het gaat om vitaal ouder worden, dat is het hoofddoel. De uitvalsbasis is het Kulturhus Denekamp aan de Oranjestraat. Vandaar lopen de deelnemers naar de voetbalvelden van SDC’12 op het Sportpark De Molendijk. Onderweg doen ze een warming-up, zodat iedereen op één van de voetbalvelden van SDC meteen aan de slag kan.

  1. Marga Bult onder vuur na ‘grapje’ over Zwarte Piet en Humberto Tan: ‘Ik ben geen racist’

    Marga Bult onder vuur na ‘grapje’ over Zwarte Piet en Humberto Tan: ‘Ik ben geen racist’

    Marga Bult heeft veel kritiek op sociale media gekregen, nadat ze zondagavond tijdens het televisieprogramma Café Hendriks & Genee een naar eigen zeggen onschuldig grapje maakte over Humberto Tan. De Twentse zangeres wordt op Twitter en Facebook uitgemaakt voor racist. “Je kunt tegenwoordig echt niets meer zeggen. Ik sta voor een multiculturele samenleving en ben absoluut niet racistisch.”

Oldenzaal e.o.