Samen bingoën in Ootmarsum, maar wel op de eigen oprit

VideoOOTMARSUM - Of je nou 80 bent of 30, iedereen is in deze tijden van corona in voor een beetje vertier. De straatbingo in de Papenstraat zorgde woensdagavond voor een lichtpuntje in donkere dagen.

Hoe speel je een potje bingo met de buren als je niet aan dezelfde tafel mag zitten? Het antwoord is simpel: regel een geluidsinstallatie en zorg dat iedereen op zijn eigen oprit zit.

Zo ging het er woensdagavond aan toe in de Papenstraat in Ootmarsum. Het initiatief voor de straatbingo kwam van Manon Moleman. "Ik hoorde op de radio over iets dergelijks en vond het een heel leuk idee. Dat vonden de buurtbewoners blijkbaar ook, want iedereen deed mee op één stel na, dat in de zorg werkt."

Moleman leidde de bingo samen met haar buurvrouw Joyce Grootelaar. Het tweetal zorgde ook voor een hapje en een drankje voor de 29 deelnemers. "De prijsjes brachten de buurtbewoners zelf mee, hartstikke leuk toch!”

Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
  1. Ootmarsums kunstwerk als statement tegen gedwongen eenzaamheid ouderen tijdens corona
    PREMIUM

    Ootmarsums kunstwerk als statement tegen gedwongen eenzaam­heid ouderen tijdens corona

    OOTMARSUM - Hij kan het niet laten. De inmiddels 74-jarige Frans Houben uit Ootmarsum heeft langs de doorgaande Oldenzaalsestraat in zijn woonplaats een levensgroot kunstwerk gemaakt met daarop een statement tegen de eenzame opsluiting van senioren in verzorgings- en verpleeghuizen. „Zie het maar als een protest tegen de kilheid waarmee in Den Haag beslissingen over oudere mensen worden genomen.”

Oldenzaal e.o.