Schaap in Rossum mogelijk door wolf doodgebeten

ROSSUM - Dna-onderzoek zal moeten uitwijzen of het schaap dat zondagmorgen levenloos werd aangetroffen in een wei van het natuurgebied Roderveld bij Rossum, door een wolf is doodgebeten.

Foto's van het hevig verminkte schaap werden zondagmorgen op Facebook geplaatst door Benny Tijkotte, het Dinkellandse gemeenteraadslid dat zelf woonachtig is in het gebied waar het dode schaap werd aangetroffen. Diens zoon vond het dode dier en stelde onmiddellijk de eigenaar, dierenarts Leo Eshuis uit De Lutte, op de hoogte.

Een wolf

Eshuis zegt dat hij, gelet op zijn professionele achtergrond, wel vaker dode schapen heeft gezien, maar heeft in dit geval het sterke vermoeden dat het dier door een wolf is doodgebeten.

„Het gebeurt ook wel eens dat honden het op een schaap hebben voorzien, maar die gaan dan vaak met z’n tweeën te werk en buiten het dier dan dan in de nek. Hier is waarschijnlijk meteen de keel doorgebeten, waarna de wolf - als die het tenminste is geweest - zich te goed heeft gedaan aan het meest smakelijke deel van het schap. Dat is de achterkant. ik schrik niet snel van een dood beest, maar dit was een wel heel gruwelijk gezicht. Het schaap is een verschrikkelijke dood gestorven.’’

Duidelijkheid

Eshuis vindt het van belang dat er duidelijkheid komt over de doodsoorzaak van het schaap. „De wolf is hot. Het is zaak dat er wordt uitgezocht of de wolf hier aan het werk is geweest en of het gevaar dreigt dat het beest terugkomt. is dat beide het geval, dan zal er wel iets moeten gebeuren.”

Volledig scherm
Het schaap zoals dat dood werd aangetroffen © Benny Tijkotte

Oldenzaal e.o.