Volledig scherm
De nieuwe bank bij Mariakapel aan de Schotbrookweg in Noord Deurningen. © Antoon Wilbers

Schotbrookkapel Noord Deurningen is weer als nieuw

NOORD DEURNINGEN - De Schotbrookkapel in Noord Deurningen kan er voorlopig weer tegen. De Mariakapel aan het kanaal Almelo-Nordhorn heeft een flinke opknapbeurt ondergaan. 

Dat was na 10 jaar geen overbodige luxe. Onder meer is het rieten dak door een rietdekker schoongemaakt en 'geschoren'. Ook het interieur van de kapel werd onder handen genomen.

Nieuwe bank

Buiten werd de 10 jaar oude bank door een nieuwe vervangen. Het hout van de tafel en de zitbanken waren helemaal verrot. Met toestemming van de provincie Overijssel is een nieuwe bank geplaatst. Het daarvoor benodigde tropische hardhout was een geschenk van een Maria-vereerder uit Westerhaar; Jan Wilbers uit Agelo timmerde er een fraaie tafel en twee stevige zitbanken van.

Duizenden bezoekers

,,We zijn hier heel blij mee", zegt Antoon Wilbers, beheerder van de Schotbrookkapel die jaarlijkse vele duizenden Maria-vereerders trekt.

  1. Ootmarsummer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kentekenplaat

    Ootmarsum­mer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kenteken­plaat

    OOTMARSUM - Op een elektrische auto van Natuurmonumenten is deze week het eerste exemplaar van de tiende serie kentekenplaten bevestigd. Ruim 40 jaar geleden, bij de presentatie van de vierde serie, was die eer weggelegd voor Toon Weierink uit Ootmarsum. Zijn uit Duitsland ingevoerde BMW kreeg het kenteken DB-01-BB. Die unieke gele plaat heeft hij altijd bewaard, de auto is al lang ingeruild maar nog steeds is hij het Zuid-Duitse automerk trouw gebleven.

Oldenzaal e.o.