Volledig scherm
Zwembad © Alphons Weierink

Stadsraad Ootmarsum: grote zorgen over zwembad

OOTMARSUM - De Stadsraad Ootmarsum maakt zich grote zorgen over de toekomst van het openluchtzwembad de Kuiperberg in Ootmarsum. De huur is opgezegd en het huidige bestuur treedt per 1 januari 2017 af.

Maar wat gebeurt er dan?, vraagt voorzitter Gerard Bult zich af. Dat antwoord kan wethouder Annette Zwiep nog niet geven. Wel laat zij desgevraagd doorschemeren dat het niet zo’n vaart zal lopen met een eventuele sluiting. Zij heeft er wel vertrouwen in dat het zwembad openblijft. Maar dat wordt niet gedeeld door Gerard Bult. Hij heeft er vooralsnog ‘geen goed gevoel’ bij. Bult wordt daarin gesterkt door het overleg dat de Stadsraad hierover heeft gehad met wethouder Loes Stokkelaar. Hieruit is volgens hem 'niets concreets'.
Slechte zaak
Bult sluit niet uit dat wethouder Zwiep en het college straks tot de conclusie komen dat sluiting het beste is voor het enige openluchtzwembad dat Noordoost-Twente nog rijk is. En dat zou een heel slechte zaak zijn volgens Bult.
Schouders eronder
Hij roept daarom de bevolking in Ootmarsum op niet lijdzaam af te wachten tot er een beslissing is genomen. Bult wil dat de inwoners en andere betrokkenen die het zwembad in Ootmarsum een warm hart toedragen gezamenlijk de schouders zetten onder het behoud van de Kuiperberg. 'We moeten ervoor zorgen dat er snel duidelijkheid komt en laten we daarom de handen ineen slaan.'

Oldenzaal e.o.