Volledig scherm
Overleg van CDA en PVDA in Dinkelland tijdens raadsvergadering over positie wethouder Zwiep

Steggink en Stokkelaar stappen uit Lokaal Dinkelland maar blijven als wethouder

DENEKAMP – Alfons Steggink en Loes Stokkelaar hebben donderdag hun lidmaatschap van Lokaal Dinkelland opgezegd. Ze blijven op persoonlijke titel wel in functie als wethouder.

De politiek-bestuurlijke chaos in Dinkelland heeft met de opmerkelijke stap van de twee politici een nieuwe dimensie gekregen.De reden om het lidmaatschap op te zeggen is de motie van wantrouwen die de eigen fractie van Lokaal Dinkelland dinsdag in de raadsvergadering tegen het hele college indiende. Dat gebeurde nadat wethouder Annette Zwiep al na een motie van wantrouwen naar huis was gestuurd.

Boodschap
De motie gericht aan het hele college haalde het weliswaar niet maar voor Steggink en Stokkelaar was de boodschap niet mis te verstaan. “De fractie heeft geen vertrouwen meer in ons en dan houdt het op”, stellen de twee wethouders vast.

Pijn in het hart
Steggink en Stokkelaar zeggen de beslissing uit de partij te stappen ‘met veel pijn in het hart’ te hebben genomen. “Want een motie van wantrouwen doet heel erg zeer”, lichten de twee toe. “We wisten niet wat we hoorden toen de motie werd aangekondigd, we stonden werkelijk perplex.” De twee wethouders hebben naar eigen zeggen bewust gewacht met hun beslissing om de emoties wat te laten zakken.

Geen contact
Tussen hen en de fractie is na dinsdagavond geen enkel contact meer geweest. “We hebben wel contact gezocht met de fractieleider en ook met mevrouw Zwiep maar het is er niet van gekomen. Omgekeerd hebben ze ook geen contact met ons gezocht en dan is het over en uit.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (13%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (75%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (13%)
8 stemmen