Volledig scherm
Johan en Miny Mulder waren de initiatiefnemers van de Stichting Litouwen. © Frans Nikkels

Stichting Litouwen stopt na 25 jaar met hulp

OOTMARSUM - De Stichting Litouwen houdt na 25 jaar op te bestaan. In september zal voor de laatste keer een vrachtwagen met hulpgoederen vanuit Twente naar Litouwen afreizen.

Het bestuur van de Stichting Litouwen gaat dan ook mee om daar afscheid te nemen van de mensen en instellingen met wie 25 jaar lang is samengewerkt. En dan is het definitief afgelopen. De reden om te stoppen, heeft te maken met de veranderde en verbeterde situatie in Litouwen.

Welvaart
De welvaart is er volgens voorzitter Evert Oude Nijhuis toegenomen. In de grote plaatsen vooral maar ook het platteland profiteert. Daar komt bij dat de behoefte aan hulp is veranderd, de wereld daar staat ook niet stil. De mensen daar willen ook graag nieuwe dingen en zaken als laptops en tv’s, maar daar kunnen wij niet in voorzien.''

Johan Mulder
Pastor Johan Mulder uit Ootmarsum was 25 jaar geleden de initiatiefnemer en aanjager van de Stichting Litouwen. Hij stopte 2 jaar geleden. Zaterdag 25 juni is de laatste keer dat het goederenmagazijn aan de Hopmanstraat 30 (de voormalige bibliotheek) in Denekamp is geopend. Mensen kunnen er van 10.00 tot 12.00 uur hulpgoederen afleveren.

Oldenzaal e.o.