Volledig scherm
Ootmarsum © Emiel Muijderman

Stormloop op gratis overnachting in Dinkelland: nu al 1300 aanmeldingen

OOTMARSUM/DENEKAMP - Toeristische ondernemers in de gemeente Dinkelland stellen volgende week woensdag en donderdag hun accommodaties voor één nacht gratis beschikbaar aan belangstellenden.

Met het gebaar willen de toeristische ondernemers in Dinkelland de Nederlandse vakantiegangers bedanken, die via beoordelingswebsite Zoover Ootmarsum met een 8,5 hebben beoordeeld. Met dat cijfer is Ootmarsum volgens de bezoekers van de website het op één na leukste stadje van Nederland. Alleen Giethoorn kreeg met een 8,7 een hogere waardering.

Stormloop
De actie van de ondernemers, die landelijk bekend is gemaakt, heeft inmiddels gezorgd voor een ware stormloop op de gratis overnachting in de hotels, pensions, Bed & Breakfast-accommodaties, vakantiebungalows en campings.

Loten
"Het is onvoorstelbaar, maar we zitten nu al op 1300 aanmeldingen", zegt marketingmanager Jeroen Enkelaar van het Toeristisch Ondernemers Fonds. "En ik weet zeker dat we het maximum van 1500 bedden halen. Gaan we daar inderdaad overheen, dan gaan we loten."

Gasten uit de regio kunnen zich de moeite besparen zich aan te melden. "Want die kennen deze streek wel. Het gaat erom dat we juist nieuwe gasten in de gelegenheid stellen kennis te komen maken met de bekoorlijkheden in Dinkelland."

Activiteiten
Voor de gasten is er niet alleen een gratis overnachting. Ook hebben zij gratis entree in de verschillende musea, kunnen ze gratis aan een workshop glasblazen meedoen, en is er een gratis rondleiding door Huis Singraven. En als klap op de vuurpijl: de Ootmarsumse bakker Rien Schuten verzorgt voor alle 1500 gasten een pakje met Twentse krentenwegge.

Oldenzaal e.o.