Streekproductenmarkt in de tuin van het Palthe-Huis in Oldenzaal. Foto Reinier van Willigen
Volledig scherm
Streekproductenmarkt in de tuin van het Palthe-Huis in Oldenzaal. Foto Reinier van Willigen

Streekproductenmarkten in opkomst

DENEKAMP/LOSSER - Na Delden en Oldenzaal krijgen ook Denekamp en Losser een maandelijkse streekproductenmarkt. In Denekamp gebeurt dat onder de noemer Noabermarkt, Losser krijgt een 'boerenmarkt'.

Op de dag van de eerste Noabermarkt op zondag 16 juni valt er in Denekamp nog veel meer te beleven dan de streekproductenmarkt. Om het nieuwe initiatief breed onder de aandacht te brengen rijden er ook koetsen, is de Nicolaasmolen in bedrijf, is er een ponybaan en ringsteken en kan er worden gepicknicked op landgoed Singraven of in de tuin van museum Wonderryck.

De eerste 'boerenmarkt' in Losser is zaterdag. Op de kruising Brinkstraat, Torenstraat, Teylersstraat in het centrum van het dorp.

  1. Almelose advocaat over zaak Claire: ‘Hoezo het kind beschermen? Kinderrechters passen wet toe’
    PREMIUM

    Almelose advocaat over zaak Claire: ‘Hoezo het kind beschermen? Kinderrech­ters passen wet toe’

    ALMELO/OOTMARSUM - Hij brengt het als een typisch voorbeeld van een zaak waarin hij jeugdbeschermers, maar ook een politieman graag onder ede aan de tand had gevoeld. Ibrahim Mercanoglu, advocaat te Almelo, en gespecialiseerd in familierecht en jeugdzorg, is ervan overtuigd dat het de zaak van zijn cliënt Claire van Wijk en haar beide dochters uit Ootmarsum had kunnen dienen. Het mocht niet zo zijn: de kinderrechter stak er - opnieuw - een stokje voor.

Oldenzaal e.o.