Volledig scherm
Foto ter illustratie. © DG

Taakstraf voor man (37) uit Saasveld na dronkemansrit

ALMELO/SAASVELD - Een 37-jarige man uit Saasveld moet een dronkemansrit bekopen met een taakstraf van 160 uur en een rijontzegging van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De Saasveldenaar kroop ruim twee jaar geleden dronken achter het stuur en reed vervolgens een vriend aan, die verwondingen opliep aan zijn voet.

De 37-jarige H. had die bewuste 22 januari 2017 een feestje met vrienden gevierd in zijn ouderlijk huis. Daarbij had hij naar eigen zeggen ‘acht tot tien flesjes bier’ gehad. Hoewel vrienden hem afraadden te gaan rijden, kroop de Saasveldenaar toch achter het stuur.

Verdoezelen

Het vroor die nacht flink, maar desondanks maakte H. de autoruiten niet ijsvrij. Hij kon nog door een klein gaatje kijken, waardoor zijn zicht ernstig beperkt was. Op de Bornsedijk in Saasveld ging het al snel mis. H. raakte een van zijn vrienden, die meerdere botten in zijn voet brak.

In paniek besloten de vrienden dat H. weg moest van de plaats van het ongeval. De vrienden alarmeerden de hulpdiensten. Zij probeerden te verdoezelen dat H. dronken achter het stuur was gekropen, maar de politie kreeg al snel argwaan.

‘Botsautootje’

De officier van justitie, die H. verweet in een ‘geblindeerd botsautootje’ te zijn gestapt, eiste eerder deze maand een taakstraf van 240 uur en een celstraf van 3 maanden voorwaardelijk

Oldenzaal e.o.