Volledig scherm
© Foto Carlo ter Ellen

Tegenslag SDC'12 Denekamp: geen huizen op Bögelscamp

DENEKAMP - Het oude sportpark de Bögelscamp van het voormalige Sportclub Denekamp wordt in de toekomst niet volgebouwd met luxe woonhuizen. Het college van B en W van Dinkelland ziet geen mogelijkheid meer om dit ambitieuze plan van de Stichting Promotie en Accommodatie van SDC’12 te realiseren.

De plannen passen volgens de wethouders Eric Kleissen en Alfons Steggink niet meer binnen de regionale woonafspraken en zijn daarom naar de provincie toe niet verdedigbaar. Voorzitter John Temmink van de Stichting Promotie en Accommodatie is het absoluut niet eens met de handelwijze van het college. Hij meldt onomwonden de de zaak ‘juridisch te onderzoeken’. „We hebben met het voltallige college in 2012 een intentieverklaring ondertekend met een maximale inspanningsverplichting en daar houden we het college aan.”

Derde kunstgrasveld
Temmink doelt daarmee op de overeenkomst die de stichting is aangegaan met de gemeente om het oude voetbalveldencomplex aan de Harwichdijk aan te kopen en als bouwgrond te gaan exploiteren. Dat gebeurde na de fusie van DOS’19 met Sportclub Denekamp tot SDC’12. De fusieclub betrok het sportpark aan de Molendijk en de Bögelscamp kwam vrij. De stichting zag haar kans schoon om met de verkoop van 12 bouwkavels van 1000 m2 daar een mooie cent aan over te houden. En daarmee geld te genereren voor onder meer de toekomstige aanleg van een derde kunstgrasveld. Maar dat zit er nu niet meer in erkent Temmink.

Oldenzaal e.o.