Volledig scherm
Zo ongeveer komt de zendmast er uit te zien vanaf de Kuiperberg. © Carlo ter Ellen DTCT

Tegenstanders zendmast Ootmarsum naar rechter in Zwolle

OOTMARSUM - Het verzet tegen de plaatsing van een zendmast bij zwembad De Kuiperberg in Ootmarsum is nog lang niet ten einde. Tegenstanders schakelen nu de bestuursrechter in Zwolle in.

De bestuursrechter zal zich over het laatste in oktober genomen besluit van het college van B en W van Dinkelland moeten uitspreken. Daarmee wordt ook in tweede instantie vastgehouden aan de begin dit jaar verleende omgevingsvergunning aan KPN. Dit tot grote teleurstelling van een groot aantal omwonenden en andere Ootmarsummers die fel gekant zijn tegen de komst van een zendmast bij het zwembad. 

Te zwak

Ofschoon er elf alternatieve locaties zijn onderzocht, bleef het college bij zijn oorspronkelijke keuze. De vraag was toen of de tegenstanders daartegen in beroep zouden gaan bij de rechtbank in Zwolle. En dat gebeurt dus nu. De tegenstanders vinden de technisch-inhoudelijke onderbouwing van het collegebesluit om vast te houden aan de locatie 'te zwak'. 

  1. Een bijzondere foto uit de Tweede Wereldoorlog in Weerselo gevonden
    PREMIUM

    Een bijzondere foto uit de Tweede Wereldoor­log in Weerselo gevonden

    WEERSELO - Een van de vijftig foto’s die afgelopen woensdag is genomineerd voor de fotowedstrijd ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’ is een opname van de begrafenis in Weerselo van de volledig Engelse bemanning van een bommenwerper die nabij Weerselo in 1942 is neergestort. De foto, gemaakt door wijlen Joseph Beijvoets uit Tubbergen, dook vorig jaar op toen de familie van de fotograaf de foto’s beschikbaar stelde aan stichting Heemkunde Weerselo.

Oldenzaal e.o.