Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Tientallen eiken gekapt in tuin Singraven bij Denekamp

DENEKAMP - De tuin rond Huis Singraven bij Denekamp ziet er momenteel wat kaal uit. Dat is het gevolg van het kappen van in totaal 34 monumentale eiken. Onder meer de zogeheten eikenkoepel aan de voorkant is verdwenen.

Dat was nodig omdat de bomen in een steeds slechtere staat kwamen te verkeren met alle risico's van vallende takken voor bruiloftsgasten en andere bezoekers. De Edwina van Heekstichting profiteerde bij het kappen van de droge weersomstandigheden van de afgelopen weken. Daardoor kon gebruik gemaakt worden van zwaar materieel zonder dat dit schade opleverde voor de tuin.
Jonge eiken
De oude bomen worden vervangen door jonge inlandse eiken van 5 á 10 jaar oud. De aanschaf daarvan wordt bekostigd met de verkoop van het hout dat afkomstig is van de gekapte bomen. De nieuwe bomen worden in de loop van november geplant. Voor rentmeester Kees-Jan Meijer is het kappen van bomen op het landgoed een normale zaak. "Wij zijn het hele jaar door bezig met het beheer en onderhoud van de natuur op het landgoed", aldus Meijer.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (10%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (70%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (20%)
10 stemmen