Waar ben ik nu beland, lijkt de jonge alpaca te denken bij aankomst in Tierpark Nordhorn
Volledig scherm
Waar ben ik nu beland, lijkt de jonge alpaca te denken bij aankomst in Tierpark Nordhorn © Wilfried Jürges

Tierpark Nordhorn heeft nieuwe alpaca; maar hoe moet ie gaan heten?

NORDHORN - De nieuwe alpacahengst huppelt al vrolijk rond tussen de alpacamerries van Tierpark Nordhorn, maar één ding mist hij nog wat zijn soortgenoten wel hebben: een naam. De dierentuin roept nu de hulp in van de zogenoemde ‘adoptieouders’.

De directie is in deze crisistijd de ‘adoptieouders’ van de verschillende bewoners van de dierentuin dankbaar voor hun financiële steun. Vele inwoners van Nordhorn en omstreken dragen het ‘Tierpark’ een warm hart toe. Een en ander blijk wel uit het feit dat sinds de gedwongen sluiting in maart de dierentuin driehonderd nieuwe ‘adoptieouders’ heeft gekregen, die tegen een vergoeding een dier hebben geadopteerd.

Dank ‘adoptieouders’

Als dank voor  de steun van de ‘adoptieouders’ mogen zij suggesties insturen voor een naam voor de nieuwe alpaca, wiens taak het is om voor kleine alpaca’s te zorgen. Ook Nederlandse ‘adoptieouders’ zijn van harte uitgenodigd een naam te sturen naar: tierpatenschaften@tierpark-nordhorn.de. 

Met de ‘p’ van...

De naam moet beginnen met een ‘p’ en verwijzen naar de herkomst van de berglama, het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Suggesties zijn tot zondag 31 mei welkom en de winnaar wordt uitgenodigd bij de doop van de jonge hengst aanwezig te zijn.

De jonge alpacahengst (voorgrond) voelt zich al helemaal thuis tussen de merries in Tierpark Nordhorn.
Volledig scherm
De jonge alpacahengst (voorgrond) voelt zich al helemaal thuis tussen de merries in Tierpark Nordhorn. © Tierpark Nordhorn

Oldenzaal e.o.