Volledig scherm
Het gala van de Nettelkörnkes zorgde voor diverse lachsalvo's. © Reinier van Willigen

Toiletdames, rechter en biljarters op gala van Deurningse Nettelkörnkes

DEURNINGEN - Zo'n 450 bezoekers hebben vrijdagavond genoten van de eerste gala-avond van de Deurningse carnavalsvereniging De Nettelkörnkes. 

De bezoekers kregen de vertrouwde mix van buuts, dans en zang te zien en te horen. Daarbij kwamen onder meer een rechter, toiletdames, biljarters en boeren voorbij. En net als voorgaande jaren gebeurde dat door louter artiesten uit eigen dorp.

Nieuwe presentatrice

Grootste verandering was de nieuwe presentatrice. Jorien Tijert nam de microfoon op ludieke wijze over van Johnnie van Rijn waarna ze de avond presenteerde alsof ze nooit anders heeft gedaan. 

Het Deurningse gala wordt zaterdagavond nog een keer opgevoerd in sporthal Hoge Vonder.

 1. Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroordeeld voor fraude
  PREMIUM

  Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroor­deeld voor fraude

  OOTMARSUM - Een Chinees echtpaar, eigenaar van een Chinees restaurant in Ootmarsum, is door de rechter veroordeeld voor fraude. Door ziekte moest het echtpaar na 20 jaar stoppen met hun restaurant en belandde het in de bijstand. Het stel kreeg echter wel geld van familie, reisde naar China en hield een bankrekening buiten het zicht van de sociale dienst. Nu moeten ze bijna 150.000 euro terug betalen en een taakstraf van 120 uur vervullen.
 2. Hennie Kuiper inspecteert vernieuwde wielertocht Paaschbergs Mooiste: ‘Mannen van de jongens scheiden’
  PREMIUM

  Hennie Kuiper inspec­teert vernieuwde wieler­tocht Paasch­bergs Mooiste: ‘Mannen van de jongens scheiden’

  De kasseien van de klassieker Parijs-Roubaix staan menig wielrenner in het geheugen gegrift. De ruige ronde wordt niet voor niets de ‘Hel van het Noorden’ genoemd. Verandert de jaarlijkse tocht Paaschbergs Mooiste vanuit Lochem in de ‘Hel van de Achterhoek’, nu de route vooral over klinkerstroken gaat? ,,Wij willen de mannen inderdaad van de jongens scheiden.’’

Oldenzaal e.o.