Volledig scherm
Ton Schellings voor een bus van zijn bedrijf De Avonturier, waarmee hij allerlei uitstapjes en reizen verzorgt. 'Elke dag is anders!' © Annina Romita

Ton Schellings zoekt vanuit Volthe het avontuur op in zijn touringcar

VOLTHE - Of hij nou over land naar Gambia, Kathmandu of Vuurland moet rijden, Ton Schellings van 'De Avonturier' in Volthe rijdt er met liefde naartoe. 'Pech is voor mij alleen een uitdaging.'

Zijn mooiste reis ooit was waarschijnlijk die van Alaska naar Vuurland over de Pan American Highway. In 2002 begon Ton Schellings (47) met Astrid, toen zijn vriendin en nu zijn echtgenote én moeder van hun kinderen, in Anchorage aan deze monstertrip. Een ongelofelijk spectaculaire reis, waarbij een afstand van 40.000 kilometer werd afgelegd. Met zeker in Zuid-Amerika ook bloedlinke trajecten door de bergen.

Tegenslagen
Maar, merkt Schellings op, dergelijke expedities zijn niet altijd even leuk. "Dat hebben we ook gemerkt in Gambia." Met een groep vrienden leverde Schellings vorig maand een touringcar (met hulpmiddelen) af op een school in Gambia. Door de politieke onrust in dat land had vooral de laatste etappe nogal wat voeten in aarde. "Je krijgt onderweg te maken met tegenslagen. Pech? Dat is voor mij alleen een uitdaging. Als het alleen een 'bekend' avontuur is, dat kan niet. Dat het soms tegenzit, dat hoort er gewoon bij."

Hij woont nu met zijn gezin in een boerderij in Volthe. Dat is ook de uitvalsbasis van De Avonturier. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzorgen van allerlei uitstapjes met de bus.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (9%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (73%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (18%)
11 stemmen