Volledig scherm
De oude Rabobank op de hoek van de Marktstraat en Westwal © FRANS NIKKELS

Twee woningen op plek oude Rabobank in Ootmarsum

OOTMARSUM - De voormalige Rabobank in Ootmarsum op de hoek van de Marktstraat en Westwal mag worden verbouwd tot twee stadswoningen. De gemeenteraad van Dinkelland stemde daar dinsdagavond mee in.

Het pand aan de rand van het Ootmarsumse centrum, staat al enkele jaren leeg. Omdat de kans dat zich op die plek nog weer een nieuwe winkel vestigt klein is, stemde de raad in met de bestemmingsplanwijziging. D66 verzette zich hier tegen. De partij is bang dat nu een winkelbestemming wordt omgezet naar wonen, meer winkelpandeigenaren zich gaan melden voor een woonbestemming.

  1. Zonnige begrotingen in gemeenten Losser en Dinkelland
    PREMIUM

    Zonnige begrotin­gen in gemeenten Losser en Dinkelland

    LOSSER/DENEKAMP - Na Oldenzaal, afgelopen maandag, hebben ook de gemeenteraden van Losser en Dinkelland (allebei dinsdag) ingestemd met de gemeentebegroting. En net als in Oldenzaal gebeurde dat in Losser en Denekamp met algemene stemmen. Vreemd was dat niet, de economie draait als een tierelier en dat heeft ook positieve gevolgen voor de begrotingen van de gemeenten. Er hoefden geen pijnlijke keuzes gemaakt te worden voor een sluitende begroting en er is (genoeg) geld om te investeren.

Oldenzaal e.o.