Volledig scherm
Jannes bracht de stemming er zaterdagavond meteen goed in op het eerste Twents Feestweekend op Havezathe het Everloo. © Reinier van Willigen

Twents Feestweekend in Rossum heeft potentie om te groeien

ROSSUM - Het weer werkte niet echt mee, zoals zaterdagavond bij meer muziekevenementen in de regio het geval was. Toch was de organisatie van het eerste Twents Feestweekend op Havezathe het Everloo niet ontevreden. ,,Dit heeft de potentie om te groeien."

De sfeer was geweldig en dit krijgt zeker een vervolg”, meldt een enthousiaste Ton Meupelenberg namens het Everloo. Hij schat dat zo’n duizend liefhebbers van het Nederlandstalige lied getuige waren van optredens van Jannes (met name hij), Stef Ekkel, Jaman en de zingende zaalvoetballer John de Bever. Meupelenberg: „Voor een eerste keer zijn we zeker niet ontevreden. De sfeer was zaterdagavond ook geweldig, niks geen vervelende akkefietjes. Jannes zette de boel echt op zijn kop. Dit feestweekend heeft absoluut de potentie om nog groter te worden.”

Zondag kreeg het tweedaagse feestje een vervolg met een programma voor het hele gezin. Veel muziek natuurlijk, dit keer van onder meer de nederpopband Elders, Bek vol Zand, The Piano House en soap-ster Ferry Somigony (GTST). De laatste kwam in plaats van Yes-R en liet zien dat hij niet alleen kan acteren maar zich ook thuisvoelt achter een draaitafel.

Oldenzaal e.o.