Volledig scherm
Het beachvolleybalveld van volleybalvereniging Wevo’70 zoals dat er een aantal jaren lag in het centrum van Weerselo. Het verdween bij de herinrichting van het dorpsplein voor het gemeentehuis. © Wevo’70

UD en Wevo'70 slaan handen ineen: nieuw beachvolleybalcomplex in Weerselo

WEERSELO - Er is een oplossing voor het ‘verdwenen’ beachvolleybalveld in Weerselo. Op de accommodatie van voetbalvereniging UD wordt een nieuw zandveld gerealiseerd, geschikt voor volleybal, handbal, voetbal én tennis.

Met de aanleg van zo’n veld is zo’n 35.000 euro gemoeid. Een deel van het bedrag is al binnen, afgelopen weekeinde nog kregen initiatiefnemers Wevo’70 en UD een cheque uitgereikt van 10.000 euro van de Vriendenloterij voor het project. „We hebben goede hoop dat we half maart het benodigde geld bijeen hebben zodat we dan direct met de aanleg van het veld kunnen beginnen”, zegt Wevo-bestuurslid Daniël van Broeck. „In april moet het dan speelklaar kunnen zijn.”

Wevo’70 en UD waren er snel uit

Wevo’70 beschikte op het Burgemeester Scholtensplein in het centrum van het dorp over een beachvolleybalveld. Dat veld moest echter verdwijnen voor de herinrichting van het plein. Sindsdien zoekt de club een vervangende locatie voor het zandveld. „We hebben eerst gekeken in de buurt van ’t Trefpunt, maar dat lukte niet”, vertelt Van Broeck. „We kwamen vervolgens in gesprek met UD en die hadden ruimte voor zo’n veld. Daarna waren we er zo uit.”

Drie multifunctionele velden

Op het complex van UD wordt straks een groot zandcomplex gemaakt waar plek is voor maar liefst drie volleybalvelden. Maar ook beachvoetbal, beachhandbal en beachtennis is er mogelijk. „We zijn heel blij met deze mogelijkheid”, zegt Van Broeck. „We hebben de drie velden die we graag wilden, bij UD hebben we de beschikking over kleedaccommodatie, een kantine en voldoende parkeergelegenheid. Bovendien kunnen we er altijd terecht om te spelen en te trainen, maar ook voor toernooien. Ideaal dus.”

Oldenzaal e.o.