Secretaris en molenaar Jan Wieffer met de plank die al van een van de wieken van de Oortmanmolen in Lattrop is gevallen. Links eerste molenaar Hans Scheffer. Het complete wiekenkruis van de Oortmanmolen in Lattrop wordt vervangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Secretaris en molenaar Jan Wieffer met de plank die al van een van de wieken van de Oortmanmolen in Lattrop is gevallen. Links eerste molenaar Hans Scheffer. Het complete wiekenkruis van de Oortmanmolen in Lattrop wordt vervangen. © Reinier van Willigen

Uit voorzorg nieuwe wieken voor Oortmanmolen Lattrop en inspectie drie andere molens; ‘Je wilt geen échte klap van de molen’

LATTROP - Van een van de wieken viel al een plank op de stelling van de Oortmanmolen. Om erger te voorkomen wordt het complete wiekenkruis vernieuwd. Voor de zekerheid worden ook de andere drie molens met röntgenapparatuur geïnspecteerd.

  1. Dodelijk ongeluk bij Weerselo veroorzaakt met levensgevaarlijk barrel, verdachte ontdaan: ‘Dit gun je niemand’
    PREMIUM

    Dodelijk ongeluk bij Weerselo veroor­zaakt met levensge­vaar­lijk barrel, verdachte ontdaan: ‘Dit gun je niemand’

    WEERSELO/ALMELO - Het is technisch gezien een barrel, de witte bestelbus die beginnend bestuurder Bart B. (21) op 9 januari vorig jaar meeneemt uit de bedrijfsvoorraad van de garage van zijn vader in Weerselo. Amper een kilometer van zijn huis verliest hij in een bocht de controle over het stuur. Hij raakt een wandelend stel. De man, oud-apotheker Wim Roerink (73) uit Tubbergen, is op slag dood. Zijn 71-jarige vrouw raakt zwaargewond.

Oldenzaal e.o.