Volledig scherm
PREMIUM
Jan Perik, de uitbater van Kakelbont © Robin Hilberink

Uitbater Villa Kakelbont in Tilligte: ‘Ik noem dit een goed gevoel plek’

TILLIGTE - Zijn honderden singles en elpees stammen nog uit de tijd dat hij dj was op klassenavonden en fuiven in de beroemde Hades van het Twents Carmellyceum. Jaren zeventig van de vorige eeuw. Jan Perik, (62) uitbater van Villa Kakelbont in Tilligte, is er nog steeds heel trots op.

Met een blazer verwijdert de geboren Oldenzaler water en blad van de midgetgolfbaan. „Die familie daar”, knikt hij, „probeert de ballen in de holes te krijgen en dan is het niet handig dat de baan niet glad is.”

 1. Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroordeeld voor fraude
  PREMIUM

  Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroor­deeld voor fraude

  OOTMARSUM - Een Chinees echtpaar, eigenaar van een Chinees restaurant in Ootmarsum, is door de rechter veroordeeld voor fraude. Door ziekte moest het echtpaar na 20 jaar stoppen met hun restaurant en belandde het in de bijstand. Het stel kreeg echter wel geld van familie, reisde naar China en hield een bankrekening buiten het zicht van de sociale dienst. Nu moeten ze bijna 150.000 euro terug betalen en een taakstraf van 120 uur vervullen.
 2. Hennie Kuiper inspecteert vernieuwde wielertocht Paaschbergs Mooiste: ‘Mannen van de jongens scheiden’
  PREMIUM

  Hennie Kuiper inspec­teert vernieuwde wieler­tocht Paasch­bergs Mooiste: ‘Mannen van de jongens scheiden’

  De kasseien van de klassieker Parijs-Roubaix staan menig wielrenner in het geheugen gegrift. De ruige ronde wordt niet voor niets de ‘Hel van het Noorden’ genoemd. Verandert de jaarlijkse tocht Paaschbergs Mooiste vanuit Lochem in de ‘Hel van de Achterhoek’, nu de route vooral over klinkerstroken gaat? ,,Wij willen de mannen inderdaad van de jongens scheiden.’’

Oldenzaal e.o.