Volledig scherm
© Alphons Weierink

Uitbaters en Grolsch willen herbouw De Poort in Ootmarsum

OOTMARSUM - De kans is groot dat het vrijdag afgebrande café De Poort in Ootmarsum in dezelfde authentieke vorm weer wordt opgebouwd. Pandeigenaar Grolsch en de uitbaters Danny Geerdink en Carlijn Tijink zitten wat dat betreft op één lijn.

Maar of en wanneer er wat gebeurt, staat nog niet vast. Eerst moeten de verzekeringsexperts hun werk doen. Dan moet bekeken worden wat de mogelijkheden zijn. De oorzaak van de brand moet volgens de brandweer worden gezocht in oververhitting van de frituuroven waardoor het vet is gaan branden. Het onderzoek naar de oorzaak is daarmee afgerond.
Droom
Als het aan de uitbaters ligt, wordt het café zo spoedig mogelijk herbouwd. Met de brand is hun droom verwoest om in de horeca een bestaan op te bouwen. Maar daar leggen ze zich niet bij neer. Ze beginnen nog liever vandaag dan morgen aan de wederopbouw. Danny Geerdink en Carlijn Tijink waren na 10 maanden hard werken en investeren net klaar voor hun eerste zomerseizoen met De Poort in Ootmarsum. Ze hadden net hun eigen stempel gedrukt op het café.

Oldenzaal e.o.