Volledig scherm
© Duitse politie

Update | Stoffelijk overschot lag begraven op erf in Nordhorn

NORDHORN – De politie heeft een lichaam van een man gevonden aan de Boerweg in Nordhorn. Daar wordt momenteel een perceel met meerdere gebouwen doorzocht. Uiteindelijk werd het lichaam onder de grond gevonden. De doorzoeking houdt volgens de politie verband met de vermiste Amsterdammer Juan Antonio Alvarez (50).

Of het gevonden lichaam daadwerkelijk van Alvarez is kan de politie nog niet bevestigen. De Nederlandse politie gaat er vanuit dat het om Alvarez gaat. Maandag is begonnen met de doorzoeking van het grote perceel in het buitengebied van Nordhorn. Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van graafmachines van de Duitse politie. Ook eenheden van de Nederlandse politie zijn bij het onderzoek betrokken.

Op het perceel werd in mei een hennepplantage aangetroffen. Bij die plantage zou Alvarez betrokken zijn.

Twee Nederlanders van 22 en 48 zijn maandag aangehouden. Zij zitten in volledige beperking en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. De twee woonden volgens de politie aan de Boerweg in Nordhorn. Een 60-jarige Nederlander, die net als de twee verdachten wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van Alvarez, is nog voortvluchtig.

De vondst van het lichaam betekent niet dat het onderzoek van de politie aan de Boerweg is afgerond. Volgens een woordvoerder van de Nederlanders politie vindt er momenteel een uitgebreid sporenonderzoek plaats, dat nog wel enkele dagen kan duren.

Volledig scherm
De Duitse politie heeft dinsdag een lijk gevonden in Nordhorn © Duitse politie
Volledig scherm
© News United/Dennis Nengerman

Oldenzaal e.o.