Volledig scherm
Klooster Maria ad Fontes. Foto: Alphons Weierink

Vaart achter herontwikkeling oud klooster Ootmarsum

OOTMARSUM - Wethouder Loes Stokkelaar wil vaart zetten achter de herontwikkeling van het voormalige klooster in Ootmarsum. Direct na de bouwvakvakantie wordt begonnen met het strippen van de vleugel aan de Kloosterstraat waar appartementen moeten komen.

Daarna moeten de ruimtes op de verschillende verdiepingen woonrijp worden gemaakt. Wethouder Stokkelaar heeft daarvoor 2,3 miljoen euro gekregen van de gemeenteraad. Dat geld komt terug met de verkoop van de appartementen. Er is plek voor in totaal 15 appartementen. Maar dat aantal kan variëren en hangt af waarvoor de kopers kiezen. De appartementen zijn van verschillende grootte: van 75 tot 120 m2. Maar een appartement van 200 m2 is ook mogelijk.

Leefbaar
Wethouder Stokkelaar verwacht dat in de loop van 2017 met de bouwactiviteiten voor de appartementen kan worden begonnen. Ze verwacht dat in de loop van 2018 het oude klooster weer helemaal leefbaar is. Dat geldt ook voor de invulling van andere ruimtes zoals de oude rectoraatsvleugel aan de Oostwal. Op de bovenverdieping is ruimte voor kleinere appartementen en op de begane grond voor commerciële activiteiten.

Oldenzaal e.o.