Volledig scherm
De Sjeesköttels zien de publieksprijs als een mooi stukje genoegdoening. © Carlo ter Ellen DTCT

Van racisme beschuldigde Sjeesköttels pakken Tubantia-publieksprijs

ROSSUM - De Sjeesköttels hebben tijdens de Grote Twentse Carnavalsoptocht de publieksprijs van de Twentsche Courant Tubantia gewonnen. 

De Rossumse club kreeg daarmee de verdiende waardering voor hun thema 'Noe goa'j 't beleaven, Afrika komt tot leaven'. De Sjeesköttels werden deze week beschuldigd van racisme, maar daar nam zowel het bestuur van de vereniging als de optochtcommissie afstand van. „Vervelend, maar dit is een prachtig stukje genoegdoening”, aldus Luuk Siemerink, voorzitter van de Sjeesköttels. 

De prijs wordt komende zaterdagavond overhandigd in de bouwloods van de vereniging. „Daar maken we nog even weer een mooi feestje van”, verzekerde Siemerink woensdagmiddag toen  hem het goede nieuws was meegedeeld. 

Volledig scherm
De praalwagen van de Sjeesköttels. © Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
De praalwagen van de Sjeesköttels. © Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
De loopgroep van de Sjeesköttels. © Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
Oldenzaal - Grote Twentse Carnavalsoptocht 49 De Sjeesköttels – ROSSUM - “Noe goa’j ‘t beleaven, Afrika komt tot leaven”. Praalwagens editie OL/alle Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20180211 © Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
De Sjeesköttels uit Rossumin Afrikaans thema © Alphons Weierink
  1. Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen
    PREMIUM
    COLUMN

    Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen

    Het idee van een Knarrenhof slaat aan in Noordoost-Twente. Oldenzaal is al een tijdje bezig met het realiseren van een woonhofje voor ouderen en in De Lutte hebben ze er ook wel oren naar. Een hofje waar senioren elkaar af en toe een handje helpen en samen leuke dingen kunnen doen. Maar je komt niet zomaar in zo’n hofje terecht. Nee, je moet wel eerst even in gesprek met Stichting Knarrenhof, om te kijken of je er wel past.

Oldenzaal e.o.