Donderdagmiddag werd Kaas oet Twente, een initiatief van zes boeren uit Noordoost-Twente, officieel gepresenteerd in De Lutte. Vlnr: Luc Hemmelder, Erik Kuiper, Jan Rolink, Gerard Huttenhuis, Martin Veldscholten en Frans Zanderink.
Volledig scherm
PREMIUM
Donderdagmiddag werd Kaas oet Twente, een initiatief van zes boeren uit Noordoost-Twente, officieel gepresenteerd in De Lutte. Vlnr: Luc Hemmelder, Erik Kuiper, Jan Rolink, Gerard Huttenhuis, Martin Veldscholten en Frans Zanderink. © Cees Elzenga

Van staking in Den Haag naar lancering Kaas oet Twente: ‘Zoals Yvon Jaspers zou zeggen: dames en heren, de boeren!’

DE LUTTE - Het zaadje werd geplant op 1 oktober 2019, toen de boeren uit deze regio massaal naar Den Haag trokken om te protesteren tegen de stikstofregels. Zes boeren uit Noordoost-Twente besloten de reis samen te maken en na flink wat overleg werd donderdag het eindresultaat gepresenteerd: Kaas oet Twente.

  1. Boer Paul Fontaine (49) reist via Denekamp met zijn trekker naar de Noordkaap: ‘Waar ik slaap? Geen idee!’
    PREMIUM
    met video

    Boer Paul Fontaine (49) reist via Denekamp met zijn trekker naar de Noordkaap: ‘Waar ik slaap? Geen idee!’

    DENEKAMP - Nooit was Paul Fontaine (49) lang weg van de boerderij. Nu reist de veehouder op zijn trekker richting de Noordkaap. Voor het avontuur, maar bovenal voor alle mensen die net als zijn goede vriendin met kanker te maken krijgen. Ruim 7000 kilometer legt hij af, samen met zijn hond Geisha. Voor hij de grens overgaat maakt hij een tussenstop in Denekamp.

Oldenzaal e.o.