Volledig scherm
© Free Images

Verdediging wil getuigen onder ede horen; strafzaak tegen Denekampers aangehouden

ALMELO/OLDENZAAL - De strafzaak tegen twee Denekampse verdachten van een mishandeling in november 2017 in Oldenzaal is maandagmorgen op last van de verdediging aangehouden. Advocaat Hans Speijdel wil dat zes betrokkenen en getuigen door de rechter commissaris worden gehoord onder ede.

Twijfels

De zaak draait om een ruzie, waarbij een 49-jarige Oldenzaler zwaar mishandeld zou zijn. De man deed kort na het incident zijn verhaal in deze krant en die publicatie en de verklaringen van betrokkenen zorgden bij de twee verdachten H. en W. al direct voor ongeloof en woede. Maandagochtend zaten ze samen voor de politierechter, maar tot een behandeling kwam het niet. 

Getuigen

Hans Speijdel, advocaat van H., vroeg de rechtbank de zaak aan te houden om een aantal betrokkenen te laten horen door de rechter commissaris. Ook een nog niet gehoorde getuige wordt opgeroepen om zijn verhaal te vertellen. „De verklaringen zoals ze er nu liggen, zorgen voor zoveel twijfel en zijn aantoonbaar niet juist”, zei Speijdel. „Er is door de groep rondom het vermeende slachtoffer een verhaal in elkaar gezet over mijn cliënt en zijn vrienden. Maar straks zal blijken dat het allemaal heel anders ligt.”

De officier van justitie sputterde tegen, want hij vond dat het 140 pagina’s tellende dossier goed gedocumenteerd is. „Bovendien had de raadsman ook eerder dit verzoek kunnen indienen, het is een zaak van bijna twee jaar geleden”, zo zei de officier. Ondanks het tijdsverloop dienden de slachtoffers pas zeer recent een vordering in. En die werd maandagmorgen pas aan de rechtbank en de verdediging overlegd. „Dus laten we het hier niet over tijdsverloop hebben”, gaf Speijdel de officier nog mee. 

Oldenzaal e.o.