Volledig scherm
Gevonden munitie in Tilligte © Eigen foto

Verder onderzoek naar oorlogsmunitie in Tilligte

TILLIGTE - De gemeente Dinkelland schakelt een gespecialiseerd bedrijf in om te onderzoeken hoeveel munitie er nog ligt in de beek Hollandergraven in Tilligte. Dat gebeurt naar aanleiding van de munitievondst eind vorige week door enkele jongeren uit de buurt.

Het onderzoek laat Dinkelland uitvoeren na een gesprek van burgemeester John Joosten met mensen van de Explosieven Opruimings Dienst (EOD). „Het bedrijf dat we inschakelen moet in kaart brengen of er nog meer munitie in de omgeving ligt”, zegt Joosten. 

Dat er op die plek in de gemeente oorlogsmunitie lag was tot voor kort niet bekend. Pas nadat enkele jongeren uit de buurt net op die plek bezig waren met het vissen met een magneet, kwam het oorlogstuig boven water. De gewaarschuwde EOD heeft de afgelopen dagen al het nodige materiaal onschadelijk gemaakt. Vooralsnog wordt er vanuit gegaan dat het meeste oorlogstuig inmiddels is verwijderd. Dat moet het verkennende onderzoek door het gespecialiseerde bedrijf binnenkort definitief uitwijzen.

Totdat het gebied veilig wordt verklaard, mag er niet worden gevist in het gebied. De gemeente heeft inmiddels enkele offertes van bedrijven aangevraagd. Burgemeester Joosten gaat er vanuit dat het onderzoek naar de munitie binnenkort plaatsvindt.

Volledig scherm
Gevonden munitie © Eigen foto

Oldenzaal e.o.