Volledig scherm

Verkenner Geert Jansen begint in Dinkelland

DENEKAMP - Geert Jansen is begonnen aan zijn opdracht de politiek bestuurlijke situatie van de gemeente Dinkelland in kaart te brengen.

Hij begint zijn opdracht met een overleg met de fractievoorzitters. Op basis van dit gesprek wordt de verdere gang van het verkenningsproces bepaald.

Oud-Commissaris van de Koningin Geert Jansen is door burgemeester Ineke Bakker ingeschakeld nadat in de gemeente in korte tijd twee wethouders door de raad zijn weggestuurd en een derde wethouder zelf is opgestapt. Ook stapten twee leden uit de fractie van Lokaal Dinkelland en zijn begonnen met een eigen partij.

Het onderzoek van Jansen zal circa vier weken in beslag nemen. De resultaten van het onderzoek worden vastgelegd in een rapport aan de burgemeester. Naast het in kaart brengen van de politiek-bestuurlijke situatie zal in het rapport worden aangegeven wat er nodig is om ervoor te zorgen dat de gemeente Dinkelland tot aan de verkiezingen in 2018 op stabiele wijze wordt bestuurd.

Daarnaast moet duidelijk worden wanneer de procedure voor werving en selectie van een nieuwe burgemeester kan worden hervat.Die procedure is voorlopig stilgelegd in verband met de bestuurlijke onrust in Dinkelland.

Oldenzaal e.o.