Volledig scherm
PREMIUM
Marie-José Fransen: „Natuurlijk is het spannend, maar het is niet zo dat mijn moeder zich nu volledig terugtrekt.” © Robin Hilberink

Vierde generatie aan het roer bij Koopman Mode in Tilligte

TILLIGTE - Na enkele jaren mede-directeur te zijn geweest van Koopman Mode in Tilligte, neemt Marie-José Fransen het familiebedrijf nu volledig over van haar moeder. „Het is alle drie de generaties tot nu toe gelukt om er een succes van te maken, het is nu aan mij om dat ook te doen.”

Ontspannen zit ze aan tafel in wat vroeger het woonhuis van de familie Koopman was. Nu dient het als werkplek, een ruimte die tevens een mooi inkijkje biedt in de ruim 100-jarige geschiedenis van de bekende regionale modezaak. Foto’s van verschillende generaties pronken aan de muur. „Mooi, hè”, zegt Marie-José Fransen (37) terwijl ze rondkijkt. Als klein meisje mocht ze al met haar moeder mee op inkoop. De uitdrukking ‘met de paplepel ingegoten’ is bij haar dan ook een understatement.  Waar Koopman ooit begon als een bedrijf in fournituren en kruidenierswaren, is het in een eeuw tijd uitgegroeid tot een grote speler in de Twentse modewereld. Fransen neemt het stokje nu over van haar moeder. Oom Louis nam eerder al afscheid van het bedrijf. 

Oldenzaal e.o.