Volledig scherm
© Robin Hilberink

Vijfde Springendalloop om in te lijsten

HEZINGEN - Het was vrieskoud maar de zon scheen uitbundig. Mede dank zij deze omstandigheden was de vijfde Springendalloop er zaterdag een om in te lijsten.

Voor de 500 lopers was het daardoor puur genieten van de bonte herfstkleuren in de natuur van het Springendal en Hezingen. Mede-organisator Rob Rouwers van de Ootmarsumse Lopers Club is uitermate tevreden. „Hier doen we het dus voor”, stelt hij met zichtbaar plezier vast. „De lopers die hier meedoen, komen niet voor de de snelle tijden maar om te genieten. En als ik hun gezichten zie en ik hoor hun reacties dan zit dat wel goed.”
Fantastisch
Noortje Ritsema uit Harlingen kan de woorden van Rouwers alleen maar beamen. Ze is net over de finish bij Hoeve Springendal van haar 10 kilometer. Met rode blossen op haar wangen moet ze eerst even uithijgen. Maar dan: „Dit is zo mooi. Het bos, de hei, de beken, de bronnen; ik kom ogen te kort. Friesland is mooi, Terschelling idem dito maar het Springendal is ook fantastisch. Ik heb nu drie keer meegedaan maar volgend jaar ben ik er weer bij.”
Volop taart
Maar er was nog meer dan goed weer en een mooie natuur. Want na afloop was er voor iedereen traditiegetrouw volop gratis taart. Gebakken door de leden van de Ootmarsumse Lopers Club. Een aantal leden maakt daar onderhand zijn eigen wedstrijd van om maar zo goed mogelijk voor de dag te komen. En dat valt letterlijk en figuurlijk zeer in de smaak.

Oldenzaal e.o.