Volledig scherm
© Herman Plattje

Vliegerfeest Denekamp profiteert van het weer

DENEKAMP - Louis Welhuis kan dit weekeinde zijn geluk niet op. Eindelijk zijn de weergoden hem eens goed gezind en kan het internationale vliegerfeest bij de schaapskooi aan de Stroothuizerweg uitgroeien tot een evenement dat hem voor ogen staat.

Met veel publiek, met 50 deelnemers uit binnen- en buitenland en met veel en vooral uiteenlopende vliegers in de lucht. Alsof het weer kwajongens zijn in hun jeugdige jaren; zoveel plezier beleven de deelnemers en het publiek aan het derde vliegerfeest.

Perfect
De eerste twee afleveringen waren vanwege de wisselende weersomstandigheden niet echt een succes. „Maar deze keer is het perfect”, stelt Louis Welhuis met plezier vast. „De windsterkte is goed en de temperatuur met 25 graden idem dito. Dit is puur genieten.”

Beren en roofvogels
Alle vliegers gaan dit weekeinde de lucht in. De deelnemers laten zien dat vliegeren een volwassen sport is geworden. Er zijn ook zondag nog verschillende modellen te zien: van standaardvliegers tot specials in de vorm van beren, roofvogels tot een ronde vlieger van 46 meter doorsnee. Publiekstrekker is een reusachtige draak.

Volledig scherm
© Herman Plattje
Volledig scherm
© Herman Plattje
Volledig scherm
© Herman Plattje

Oldenzaal e.o.