Volledig scherm
PREMIUM
Cor Stevelink en Astrid Donderwinkel van Rosstars © Robin Hilberink

Volleybalvereniging uit Rossum: ‘Geen zorgen over de toekomst’

ROSSUM - Volleybalvereniging Rosstars uit Rossum staat symbool voor veel sportverenigingen in Noordoost-Twente. Klein maar actief, voldoende vrijwilligers, financieel gezond en vooral niet bang voor de toekomst.

Van krimp naar kans
Een serie verhalen over wat een dalend inwonertal en vergrijzing met deze regio doen, maar vooral ook: wat de oplossingen kunnen zijn. In deze aflevering: sportverenigingen draaien op vrijwilligers. Zijn er nog voldoende mensen te vinden die zich belangeloos willen inzetten?

Tim Oude Krimphuis is samen met twee andere plaatsgenootjes uit Rossum op de fiets onderweg naar Oldenzaal. Daar, in sporthal Vondersweijde, spelen ze straks de thuiswedstrijd van hun jongens-volleybalteam Rosstars/Pollux tegen Set Up ‘65/Devoko, de fusieclub van Ootmarsum en Denekamp.

Dankzij de recente samenwerking tussen de club van Tim en Pollux uit Oldenzaal kan hij samen met andere jongens in één team spelen. Daarvoor moet hij wel af en toe met de fiets op pad, maar dat is geen probleem. Hij kan zijn lievelingssport vanuit Rossum blijven beoefenen en daar gaat het om.

  1. Ootmarsummer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kentekenplaat

    Ootmarsum­mer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kenteken­plaat

    OOTMARSUM - Op een elektrische auto van Natuurmonumenten is deze week het eerste exemplaar van de tiende serie kentekenplaten bevestigd. Ruim 40 jaar geleden, bij de presentatie van de vierde serie, was die eer weggelegd voor Toon Weierink uit Ootmarsum. Zijn uit Duitsland ingevoerde BMW kreeg het kenteken DB-01-BB. Die unieke gele plaat heeft hij altijd bewaard, de auto is al lang ingeruild maar nog steeds is hij het Zuid-Duitse automerk trouw gebleven.

Oldenzaal e.o.