Voor echt Twents gala moet de liefhebber in Rossum zijn

ROSSUM - De Grote Twentse Carnavalsoptocht mag dan wel  in Oldenzaal worden gehouden, voor de Echte Twentse Gala moet de liefhebber in Rossum zijn. 

Want de liefde voor de streektaal druipt er vanaf op de gala's van 'n Lesten Stuuver. Gelukkig heeft het Göttenkeurndorp toppers te hoap die zich daar rechtevoort mee redden.

Klassieke buuts

Waar elders in de regio de buuts regelmatig worden ondersteund met foto's of  filmpjes (bestaand of  zelfgemaakt) wordt in Rossum nog een programma met louter klassieke buuts gepresenteerd. Alleen of met zijn tweeën het podium op met als enige doel de zaal plat te krijgen. In hun eerste buut als Cis Gratis en Super Sonja lieten Lotte Horsthuis en Sophie Kokhuis zien uit het goede galahout te zijn gesneden. Met haar humor (‘dreug, dreug, dreug'), uitstekende timing en jarenlange ervaring maakte Elly Hartman als Mien Rustpunt (‘waar de koffie nog echt zwart is’) duidelijk dat het podium haar tweede huiskamer is. 

Bloopers

Dat geldt zeker ook voor twee goed op elkaar ingespeelde duo's. Twee keer moesten de postbodes  Ed Pakket (Micha Nijhuis) en Betsie Breef (Elke Hartman) de bühne op om alle bloopers van het afgelopen jaar te kunnen benoemen. Waarbij het leed uiteen liep van vergeten paspoorten en zoekgeraakte honden tot de chaos in de garderobe na afloop van het Twents Piraten Feest. Het hilarische gemopper van de bouwvakkers Upper Beernd (Felix Kokhuis) en Naigel Gait (Gerald Ensink) was een prima afsluiting van een geslaagde gala. 

Volledig scherm
Lotte Horsthuis en Sophie Kokhuis op het podium tijdens gala in Rossum. © Emiel Muijderman
  1. Ootmarsummer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kentekenplaat

    Ootmarsum­mer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kenteken­plaat

    OOTMARSUM - Op een elektrische auto van Natuurmonumenten is deze week het eerste exemplaar van de tiende serie kentekenplaten bevestigd. Ruim 40 jaar geleden, bij de presentatie van de vierde serie, was die eer weggelegd voor Toon Weierink uit Ootmarsum. Zijn uit Duitsland ingevoerde BMW kreeg het kenteken DB-01-BB. Die unieke gele plaat heeft hij altijd bewaard, de auto is al lang ingeruild maar nog steeds is hij het Zuid-Duitse automerk trouw gebleven.

Oldenzaal e.o.