Volledig scherm
© Rob Meijer

Vrijwilligers Openluchtmuseum Ootmarsum hebben hun eigen dahlia

OOTMARSUM - Ze verrichten al 27 jaar voor, tijdens en na de Flora Ootmarsum veel werk ten behoeve van dit jaarlijkse bloemenfestijn in Ootmarsum: de ongeveer 20 leden tellende bouw- en collectieploeg van het Openluchtmuseum. Om dat eens een keer op een bijzondere manier te waarderen, heeft de Dahliavereniging uit Almelo een nieuw gekweekte dahlia naar deze vrijwilligers vernoemd.

Bij de opening vrijdagmiddag werd deze - gele - dahlia met champagne gedoopt. De vrijwilligers waren aangenaam verrast door deze geste van de Dahliavereniging. En van het bestuur van de Flora Ootmarsum. Want het vernoemen en aanbieden van de dahlia, de zogeheten Flora Ootmarsum, gebeurde in samenspraak met de dahliavereniging en de Stichting Flora Ootmarsum.
Fuchsia
Zondag wordt er een nieuw gekweekte fuchsia gepresenteerd. Die wordt volgens goede traditie vernoemd naar een bekend persoon; in dit geval oud-keeper Sander Boschker van FC Twente. Flora Ootmarsum duurt tot en met zondag 14 augustus. Er zijn vele honderden soorten fuchsia's, dahlia's en andere soorten bloemen te zien. De Flora is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur.

Oldenzaal e.o.