Volledig scherm
De demissionaire wethouders Alfons Steggink (links) en Ilse Duursma mochten zich dinsdagavond niet met de discussie bemoeien. Foto: Carlo ter Ellen

Vuilnisman gaat in Dinkelland minder vaak grijze bak ledigen

DENEKAMP - De hoeveelheid restafval in Dinkelland is het afgelopen jaar fors gereduceerd. Als gevolg daarvan wordt de grijze container veel minder vaak dan vorig jaar nog het geval was ter lediging aangeboden. Reden voor de gemeente Dinkelland om de inzamelfrequentie van de grijze container in 2017 te verlagen van 1 keer per 2 weken naar 1 keer per 4 weken.

Dat is althans een van de voorstellen aan de gemeenteraad van Dinkelland die hiermee nog moet instemmen. De besluitvorming hierover is gepland in de vergadering van 29 november, maar dinsdagavond werd er al over gesproken in de raadscommissie.

Betalen
De evaluatie van het afvalbeleid over de eerste 3 kwartalen van dit jaar maakte duidelijk dat de grijze container gemiddeld genomen nog maar 5 keer per huishouden wordt aangeboden. Dat de inwoners daar sinds dit jaar voor moeten betalen, heeft daar ongetwijfeld alles mee te maken.

In 2015 produceerde een inwoner van Dinkelland nog 250 kilo restafval, in 2016 is dat nog maar 66 kilo.

Oldenzaal e.o.