Volledig scherm
Tijdens de dorpswandeling op 17 augustus is er niet alleen aandacht voor erfgoed dat is verdwenen, maar ook voor hedendaags erfgoed zoals het nieuwe gemeentehuis van Dinkelland. © Emiel Muijderman

Wandeling door 'Denekamp toen, Denekamp nu'

DENEKAMP - De dorpswandelingen die Heemkunde Denekamp in 2015 verzorgde ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan krijgen een vervolg. Onder het motto ‘Denekamp toen, Denekamp nu’ wordt woensdag 17 augustus opnieuw zo’n wandeling gemaakt.

Tijdens de dorpswandelingen vorig jaar werden grootformaat foto’s getoond van panden die verdwenen zijn of behoorlijk zijn veranderd. De foto’s werden vergeleken met de huidige situatie. Onderweg werden niet alleen plekken bezocht waar het erfgoed is verdwenen. Er is ook aandacht voor de vele gebouwen die wel bewaard zijn gebleven.

De dorpswandeling wordt begeleid door medewerkers van Heemkunde. Vertrekpunt is ’t Heemhoes aan het Kerkplein 4 (19.00 uur). Deelname is gratis. Vanwege het beperkte aantal deelnemers is aanmelding vooraf wenselijk. Dat kan door een mail te sturen naar heemkundedenekamp@hetnet.nl of te bellen met tel. 354656 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur).

Oldenzaal e.o.