De kapschuur heeft een landelijke uitstraling.
Volledig scherm
De kapschuur heeft een landelijke uitstraling. © Leferink Architecten

Wasserij Springendal in Ootmarsum breidt uit met
kapschuur voor opslag van wasgoed

OOTMARSUM - Wasserij Het Springendal gaat uitbreiden. Op het terrein wordt een kapschuur gebouwd voor de opslag van wasgoed. 

Eigenaar Ron Dijkkamp zag zich genoodzaakt de kapschuur te bouwen, omdat hij al langere tijd kampt met ruimtegebrek in zijn wasserij. Verandering van dienstverlening is daar de oorzaak van. Wasserij Het Springendal wast voor verzorgings- en verpleeghuizen, ziekenhuizen en GGZ- en revalidatie instellingen. „Eerder werd de schone was in de linnenkamer van een verzorgingshuis gesorteerd en naar de desbetreffende bewoner gebracht. Die taak nemen wij nu op ons en dat kost meer tijd. Daardoor staat het wasgoed hier langer en heb ik meer ruimte nodig voor de opslag ervan”, licht Dijkkamp toe. 

Landelijke uitstraling

Het geraamte van de schuur staat er inmiddels. Rond de bouwvakvakantie is het gebouw van bijna 400 vierkante meter klaar, zo verzekert Dijkkamp. De ondernemer benadrukt met klem dat het niet om zo maar een opslaghal gaat, maar echt om een kapschuur. „Het is namelijk zo ontworpen dat het past binnen het landschappelijke karakter van dit gebied.” 

Het ontwerp komt van de hand van architect Hans Leferink, die ook aan de functionaliteit heeft gedacht. Zo ligt de vloer bijvoorbeeld  hoger, zodat vrachtwagens makkelijk kunnen laden en lossen. Als straks de kapschuur gereed is kan de witte tent op het terrein worden opgedoekt. Daar stalde Dijkkamp de afgelopen maanden het schone wasgoed. 

Naast de wasserij in Het Springendal heeft Dijkkamp ook nog een wasserij in Vroomshoop. Die wasserij werd in 2018 al aanzienlijk uitgebreid. 

Oldenzaal e.o.