Volledig scherm
© Thinkstock

Weerselo wil af van kalkhoudend water dat witgoed schaadt

WEERSELO - De Dorpsraad Weerselo wil snel duidelijkheid over de toekomst van het waterwingebied Weerselo. Om dat te bewerkstelligen heeft de Dorpsraad een zienswijze ingediend bij de provincie Overijssel die gaat over het waterwingebied. In die zienswijze wordt aangedrongen op haast met de beslissing over het gebiedje.

Uit het waterwingebied Weerselo dat tussen Oldenzaal en Weerselo aan de Diepemorsweg ligt, wordt door waterbedrijf Vitens schoon drinkwater gewonnen. Dat water wordt onder meer getransporteerd naar Weerselo. Omdat het water volgens de Dorpsraad uitzonderlijk hard - oftewel kalkhoudend - is, heeft dat negatieve gevolgen voor witgoed zoals de was- en vaatwasmachines van de inwoners van het dorp.

Het waterbedrijf is voor het besluit over de waterwinning afhankelijk van de gemeente Overijssel, die beslist over de toekomst van het waterwingebied. Hoewel het een relatief klein gebied, wil Vitens het toch graag behouden voor het winnen van water. De provincie heeft Weerselo laten weten dat een besluit over de waterwinlocatie afhankelijk is van het natuurbeschermingsprogramma Natura 2000.

Oldenzaal e.o.