Volledig scherm
© Robin Hilberink

Werk aan wegen in Weerselo gaat door tot 24 oktober

WEERSELO - Het leed voor het autoverkeer door Weerselo is nog niet geleden. De werkzaamheden in opdracht van de gemeente Dinkelland worden vanaf 30 september overgenomen door de provincie. Die werkzaamheden gaan door tot 24 oktober.

En dat betekent dat het doorgaande verkeer over de Bisschopstraat tussen Oldenzaal en Tubbergen tot die tijd onmogelijk is. Er is een omleiding. De provincie begint op 30 september met wegwerkzaamheden tussen de Bornsestraat en de Ittersbergstraat. Dat gedeelte is dan tot 4 oktober afgesloten. Tussen woensdag 9 oktober en woensdag 16 oktober wordt gewerkt aan de Bisschopstraat tussen de Holtwijkerstraat en de Aanleg/Gunnerstraat. Van woensdag 16 oktober tot en met woensdag 23 oktober is de weg dicht tussen tussen de rotonde bij zaal Ensink en de Holwijkerstraat. Dan wordt de chicane uit de straat gehaald. Vanaf donderdag 24 oktober moet de weg weer berijdbaar zijn, wel afhankelijk van de weersomstandigheden de komende maand.

De werkzaamheden bestaan behalve uit het weghalen van de chicane uit het vervangen van het asfalt en het opnieuw aanbrengen van alle markeringen, het repareren van de fietspaden en het aanbrengen van rode verf op het fietspad ter hoogte van de zijwegen Ittersbergstraat en Holtwijkerstraat.

De huidige omleidingsroutes blijven gehandhaafd. Fietsers en wandelaars kunnen gebruikmaken van de Bisschopstraat. Om een verkeerschaos te voorkomen worden verkeersregelaars ingezet. Woensdag houdt de provincie een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden Tussen 17.00 uur en 19.00 uur bij café Van Olffen.

Oldenzaal e.o.