Bedrijfsleider Frank Kuiper van W en B Denekamp
Volledig scherm
Bedrijfsleider Frank Kuiper van W en B Denekamp © Eigen foto

Werktuig & Bouwdienst Denekamp wint Agroscoop bokaal

DENEKAMP - De werktuig en Bouwdienst Denekamp is uitgeroepen tot winnaar van de Agroscoopbokaal 2019 in de categorie Loonwerk.  ForFarmers reikt de Agroscoop- bokalen jaarlijks uit aan ondernemers die in verschillende sectoren van de veehouderij uit- muntende prestaties leveren.

Werktuig en Bouwdienst Denekamp is een agrarische coöperatie voor loonwerk, grondwerk en particu- lieren. De wijze waarop de onderneming weet te groeien, met veel oog voor duurzaamheid en voor de medewerkers, was voor ForFarmers reden om W&B Denekamp de prijs toe te kennen.

Duurzaam ondernemen

De Denekampse onderneming legt focus op duurzaam ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid en wil daarnaast alle werkzaamheden met een zo hoog mogelijke kwaliteit uitvoeren. Het bedrijf is in energieverbruik zoveel mogelijk zelfvoorzienend dankzij 144 zonnepanelen. Daarnaast vangt het bedrijf regenwater op voor onder meer het reinigen van de machines.

Circulaire economie

W&B Denekamp gebruikt de nieuwste machines met de daarbij behorende schoonste motoren. Op de nieuwe locatie, die in 2018 in gebruik is genomen, wordt afval ingezameld en gescheiden. Het bedrijf wil onder andere hiermee bijdragen aan een circulaire economie, waarin reststoffen zoveel mogelijk worden hergebruikt.

Oldenzaal e.o.