Volledig scherm
Archiefbeeld: Aanleg glasvezel in buitengebied Tubbergen. © Carlo ter Ellen

Wethouder Dinkelland haalt alles uit de kast voor glasvezel

DENEKAMP - De gemeenteraad van Dinkelland heeft dinsdagavond unaniem een motie aangenomen die ervoor moet zorgen dat ook de moeilijk bereikbare percelen in het buitengebied op een betaalbare manier op het glasvezelnetwerk worden aangesloten.

Wethouder Ilse Duursma, die daartoe werd opgeroepen, zegde de raad toe er alles aan te zullen doen wat in haar vermogen ligt. En daarbij hoort volgens haar ook om bij de provincie aan de bel te trekken voor financiële steun. Wij halen alles uit de kast want ook wij vinden het belangrijk dat er een 100-procent dekking komt".

Iedereen
Zoals de zaken er nu voorliggen, kan als het tot de aanleg van glasvezel komt in het buitengebied van Dinkelland, Oldenzaal en Borne, slechts 96 procent voor een redelijke aanbieding een aansluiting krijgen. Maar de gemeenteraad van Dinkelland wil dat iedereen die mogelijkheid krijgt.

50 procent
Aanleg van glasvezel is nog geen uitgemaakte zaak. Daarvoor moet op 15 februari minimaal 50 procent van de beoogde aansluitingen zich hebben aangemeld. Is dat minder dan gaat het niet door. Vorige week lag het aantal aanmeldingen bij Cogas op 15 procent.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.