Volledig scherm
Denekamp - Gemeentehuis Dinkelland editie alle Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20171023 © Carlo ter Ellen DTCT

Wethouder Dinkelland onderzoekt kansen bij Euregio Klinik

DENEKAMP - De Dinkellandse gemeenteraad roept wethouder Ilse Duursma te onderzoeken wat de (on)mogelijkheden zijn van het onderbrengen van spoedeisende huisartsenhulp bij de Euregio Klinik in Nordhorn.

De gemeenteraad heeft daartoe dinsdagavond unaniem een motie aangenomen die was ingebracht door Lokaal Dinkelland. In die motie riep de raad de wethouder verder op daarover in contact te treden met de huisartsen in Dinkelland, de zorgverzekeraars en de Euregio. Duursma moet daarbij haast maken, vindt de raad. Uiterlijk december moet ze de raad informeren over de resultaten van de besprekingen.

Duursma gaf dinsdagavond al aan dat ze reeds bezig was met de ‘opdracht’. 

Nu de spoedpost van de huisartsen in Oldenzaal begin januari sluit, moeten Dinkellanders verder rijden als ze huisartsenhulp nodig hebben buiten de reguliere openingstijden om. Reden voor de Dinkellandse raad te bekijken of de kliniek in Nordhorn die dichterbij ligt, soelaas kan bieden voor Dinkellanders. 

  1. Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uitspraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uit­spraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan heeft maandagavond op zijn eigen Facebook-pagina gereageerd op de Zwarte Piet-uitspraak van Marga Bult. De Twentse diva gaf zondagavond in het programma Café Hendriks en Genee antwoord op de vraag wie volgens haar het Songfestival 2020 moet gaan presteren. Chantal Janzen en Humberto Tan zouden een goede combinatie zijn: ‘Ook om het kleurtje. Verder lijkt het mij een prima duo'.

Oldenzaal e.o.